↑ Return to Батькам!

Будьте пильні!

🕷 Якщо ви думаєте, що Вас це не стосується – Ви помиляєтеся!! Небезпека ближче, ніж Ви гадаєте! Будьте пильні!
ПВК “Редан” — нова молодіжна субкультура прихильників аніме Hunter x Hunter, яка нібито виступає проти “офніків” (сучасна назва гопників та хуліганів), “скінхедів”, футбольних фанатів та представників національних меншин. Члени угруповання носять довге волосся, чорний одяг із зображенням павуків та цифри 4️⃣ і використовують специфічний сленг. У чому небезпека? По-перше, вони містять ознаки секти, а секти, як відомо, — це про сильну залежність, несвободу, авторитаризм та насильствоПо-друге, вони провокують неконтрольовану агресію.
🕸Підлітки, координуючись через соцмережі, збираються великими групами в громадських місцях і влаштовують бійкиНайактивніше інформація про «Редан» поширюється в телеграм-каналахактивно використовується соціальна мережа «Тік-Ток» для розповсюдження відповідних відеоматеріалів. За даними правоохоронних органів, рух «Редан» активно використовується російськими спецслужбами в якості моделі для організації масових заворушень та дестабілізації суспільної ситуації в Україні.
Хвиля цього руху вже дісталась до України. Зокрема, прихильників ПВК “Редан” помітили в Івано-Франківську, Харкові, Тернополі, Львові, Вінниці, Одесі, Житомирі, Черкасах та Києві.
Участь дітей в даному русі може призвести до масових хаотичних порушень правопорядку ще й в умовах воєнного стану, до психологічних травм, тілесних ушкоджень і навіть летальних випадків.
Що робити батькам та опікунам?
– Оскільки наші діти «живуть» у своїх гаджетах то важливо відкрито пояснювати безпечні та небезпечні моменти в інтернеті, говорити про це. Не критикувати, а саме пояснювати. Водночас давати знати дитині, що в разі прямої небезпеки здоров’ю або життю ви маєте право відреагувати та припинити зв’язок із небезпечним середовищем, онлайн чи офлайн. І теж: не погрожувати, а саме пояснити.
– Важливо відділити погане від хорошого. Наприклад, перегляд аніме — це ок, збиратись і бити представників інших субкультур — не ок.
Пам’ятайте!
У зону ризику виявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в інтернеті не контролюють.332335107_181456011285165_8408419399084480603_n