Матеріально-технічне забезпечення закладу

Комунальний заклад «Вапнярська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. І.Д.Черняховського» розміщений в будівлях 1897 (головний корпус) та 1985-1989 рр. (новий корпус) років побудови, загальною площею 4506,12  м2, приміщення закладу типове, проектна потужність установи – 750учнів.

Заклад розташований за адресою: смт. Вапнярка, вул. Островського, 2. Школа знаходиться у комунальній власності. Стан будівель – задовільний, освітлення відповідає санітарно-гігієнічним нормам.Середня наповнюваність класів по школі складає 21,5 учня.

Заклад здійснює свою діяльність відповідно до Статуту, затвердженого рішенням №2 9-ої сесії 8 скликання Вапнярської  селищної ради об’єднаної територіальної громади від 10.01.2017 р

Територія закладу частково огороджена та утримується в задовільному стані. Земля, надана в користування закладу, використовується за призначенням, утримується в належному санітарно-гігієнічному стані.

Для реалізації освітнього процесу в школі наявні 9 класних кімнат та 30 навчальних кабінетів, 2 спортивні зали, актова зала, їдальня на 306 посадочних місць, 3майстерні з трудового навчання (майстерня обслуговуючої праці, слюсарна майстерня, столярна майстерня), центр учнівського самоврядування, спортивний майданчик, на якому знаходиться мініфутбольне поле та тренажерний комплекс.Загальна площа спортивного майданчика складає 1387,44м.

З 39 навчальних приміщень 11 використовується для навчання учнів початкової школи, 28 – для навчанняучнів 5-11 класів. У закладі наявні:

  • 1 кабінетзарубіжноїлітератури;
  • 1 кабінет математики;
  • 1 кабінет історії рідного краю;
  • 1 кабінет правознавства;
  • 1 кабінет географії;
  • 1 кабінет біології;
  • 1 кабінет фізики;
  • 1 кабінет хімії;
  • 3кабінети інформатики;
  • 1 кабінет музичного мистецтва;
  • 1 кабінет предмету «Основи здоров’я»;
  • 1 кабінет предмету «Захисту Вітчизни».

Навчальний заклад має  кабінет для педагогічних працівників (учительську), кабінет психолога та соціального педагога,  медичний пункт, кабінет директора, кабінет секретаря, 2 кабінети заступників директора,кабінет завгоспа, кабінет педагога-організатора, фізичної культури,2 приміщення технічного персоналу.

Кожен навчальний кабінет укомплектований партами, стільцями для кожного учня; столами і стільцями для обладнання кожного робочого місця педагогічного працівника в класних кімнатах, навчальних кабінетах;класними дошками для кожної класної кімнати, навчального кабінету.
У закладі працює три кабінети інформатики. У даних кабінетах встановлені навчальні комп’ютерні комплекси.

Члени адміністрації використовують1сучасний комп’ютер. Крім того, 7комп’ютерів установлено в навчальних кабінетах.

У школі працює лише 1точка доступу до мережі Інтернет з недостатньою швидкістю. Часто трапляються неполадки, що обмежує доступ до мережі.

Стан забезпечення сучасною комп’ютерною технікою відображено в таблиці:

1. Усього ПК у закладі 33
Із них:  23
Робочі місця учнів в кабінеті інформатики  
Робоче місце учителя інформатики 2
Робочі місця адміністрації 1
Робочі місця учителів – предметників, психолога, педагога-організатора 1
   
2. Принтери            6
3. Сканери та БФП (принтер+сканер+ксерокс) 6
4. Інтерактивні комплекси (інтерактивна дошка, проектор) 2
5. Локальна мережа 74%
6. ПК, щопідключені до мережіІнтернет  
7. Кількістьучнів на один ПК в кабінетах інформатики 2
8. Кількістьучнів на один ПК в закладі  
9. Проектори 4

 

Електронна адреса закладу:vapschool-1@ukr.net

Сайт закладу:http://vapniarska-shkola1.in.ua/

Основними напрямками діяльності комунального закладу«Вапнярська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. І.Д.Черняховського» в процесі інформатизації є: інформаційно-технічне забезпечення школи; підвищення компетентності вчителів і учнів в області сучасних інформаційних технологій; інформатизація освітнього процесу в школі; моніторинг якості освіти; розвиток шкільної медіатеки, медіаосвіти, віртуальної бібліотеки; розширення локальної мережі школи, участь в інтернет – проектах; електронний документообіг; використання інформаційних технологій в освітній статистичній звітності.

Кабінетфізики забезпечений на 40% необхідним обладнанням для виконання демонстраційних дослідів, лабораторних робіт та фізичного практикуму.
Кабінет хімії забезпечений на 30% обладнанням та реактивними для виконання практичної частини програми, а кабінет біології на 30% – препаратами для виконання практичної частини навчального матеріалу.

Кожен атестований навчальний кабінет має паспорт, в якому відображені загальні санітарно-гігієнічні умови приміщення кабінету, організація робочих місць, режим роботи кабінету, перелік методичної літератури, дидактичний та роздатковий матеріал, наочні посібники та технічне обладнання, постійні і змінні експозиції, в більшості кабінетів систематизовано навчально-методичне забезпечення.
Навчально-методичне забезпечення дозволяє вповному  обсязі виконувати навчальні програми, за якими працює колектив учителів.

На першомуповерсі закладу розміщено:

  • куточок з охорони праці;
  • дошка пошани учнів;
  • інформаційно-довідковийкуточок з Цивільногозахисту;
  • виставка малюнків учнів «Казкове дитинство»;
  • стенд «Наша гордість»;
  • стенд«Спортивно – масова робота школи»;

На другому поверсі закладу розміщено:

  • Музейну експозицію «Історія творення українського війська»;
  • Інформаційні стенди «Санітарно-інформаційний вісник», «Куточок цивільного захисту»,«Електробезпека»,«Ми за здоровий спосіб життя»

На третьомуповерсі закладу знаходяться:

  • Музей та музей – кімнати;
  • Бібліотека.

У закладі працює бібліотека, є книгосховище.   Бібліотечно-бібліографічний фонд бібліотеки закладу станом на 31.05.2019 року нараховує 24541 екземпляр.З них основнийбібліотечний фонд (без урахування підручників) становить 11243 примірники. Фонд підручників нараховує  13298 екземпляр. Забезпечення учнів  підручниками складає  93%.

У закладі є 2 приміщення внутрішніх туалетів загальною площею 35,3 м2.  (туалет для дівчат (на 5кабінок з дверцятами),  туалет для хлопців (на 5кабінок з дверцятами).  Якість ремонту вбиралень – достатня.

Будівля та майно закладу належить до комунальної власності територіальної громади знаходиться на балансі закладу та належить йому на правах оперативного управління.