Тимчасовий режим роботи закладу

Тимчасовий режим роботи закладу

  1. Вхід до закладу освіти буде можливий лише у захисній масці або респіраторі. 

Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.

У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Перед заняттями педагоги опитуватимуть учнів щодо їхнього самопочуття. В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законн іпредставники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.

  1. Персонал закладу освіти допускатимуть до роботи за умови:
  • Допуск до роботи персоналу закладу освіти здійснюється: – за умови використання засобів індивідуального захисту; – після проведення термометрії безконтактним термометром
  • Працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37,2° C не повинні допускатися на робоче місце.
  • Не допускати до роботи співробітника у разі виявлення підвищеної температури (37,2 С), або з ознаками гострого распіраторного захворювання.
  1. На період карантину заклад освіти повинен забезпечити наступні умови безпеки:
  • місця для обробки рук антисептиками на вході до всіх приміщень,
  • збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери,
  • підготовлені санітарні  кімнати: рідке мило та паперові рушники,
  • плакати, банери про респіраторну гігієну та етикет кашлю,
  • обладнати ізолятор,
  • організаційний рух коридорами, відповідно до розроблених маршрутів (додаток 1),
  • провітрювання приміщень не менше 10 хвилинпісля кожного заняття,
  • очищення і дезінфекція поверхонь – дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо – після проведення занять у кінці робочого дня,
  • залучити всі можливі входи і виходи в приміщенні, та забезпечити, аби вони були постійно відчининими та доступними

2.Адаптація освітнього процесу. Зокрема:

  • проводити заняття на відкритому повітрі за можливості,
  • пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами повинно бути мінімізованим.
  • передбачити змогу визначати різний час початку та закінчення занять, перерв для різних класів та груп,
  • обмежити проведення масовихзаходів в закритих приміщеннях.

3.Обов’язки керівника та сестри медичної закладу освіти:

  • щоденний контроль за виконанням, дотриманням протиепідеміологічних заходів
  • проведення роз’яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення COVID-19 серед персоналу або здобувачів освіти;
  • проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни
  • розробка алгоритму дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;

4.Вимоги до організації харчування

Керівник закладу освіти має розробити графік харчування здобувачів освіти.

При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

Усі працівники харчоблокузабезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками, які необхідно змінювати після кожної дії (виробничого процесу на харчоблоці,їдальні), не пов’язаних між собою. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т. ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника.

Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

Керівник закладу організовує централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів.

Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

При організаціїхарчуваннянеобхідно забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники.