«

»

Гру 11

Віртуальна мандрівка в часи Античності🏺

 Овіяна солоними морськими вітрами, розпечена ясним південним сонцем Еллада. Саме так, милозвучно і ласкаво називали свою землю давні греки. Мало в світі народів, які попри свою нечисленність (200-300 тис. чол.) так доленосно вплинули б на історію і культуру всього людства. А вони створили чудо – саме тут народилася і розквітла духовна культура, що пережила віки.
Подорожі в часи античності на великі відстані були особливими заходами. Більшість подорожей здійснювалися в інтересах війни, дипломатії, загального державного будівництва чи торгівлі. Соціальні мотиви подорожей часто включали в себе відвідування релігійних місць, фестивалів, таких як Олімпійські ігри. Більшість подорожей були важкими і дорогими, як через небезпеку насильства, так і через брак доріг гарної якості, а також через мінливість часу подорожі над водою, оскільки стародавні кораблі піддавалися примхам як вітру, так і припливів.
  Значна частина стародавньої літератури присвячена подорожам. «Одіссея», наприклад, розповідає про історію Одіссея та його подорожі додому на Ітаку протягом десятирічного періоду; пізніше «Енеїда» розповідає про втечу Енея з Трої. В інших місцях розповіді про подорожі таких авторів, як Геродот і Цезар, є більш обґрунтованими прикладами того, як люди переміщалися по всьому стародавньому світу. І в грецькому, і в римському суспільстві були звичаї навколо подорожей і поводження з гостями.
 А учні 8А, 8Б класів також мали змогу 01.12. долучитися до віртуальної мандрівки в часи Античності на платформі MozaWeb «Міфи Стародавньої Греції».
Цього ж дня найактивніші учасники тижня зарубіжної літератури були нагороджені грамотами та отримали найкращі позитивні емоції!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ви можете використовувати ці теги HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>