Про вивчення досвіду впровадження медіації

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ВАПНЯРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

24240, Вінницька обл., Томашпільський р-н., смт. Вапнярка, вул. Незалежності,140,vapn.osvita@ukr.net

 

Вих. № 228 від 07.04.2020 р                        Керівникам  закладів загальної

      середньої освіти

 

Про кращий досвід впровадження 

працівниками психологічної служби області

відновних практик та створення служб порозуміння

 

 

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 27.06.2019 №1/9-414 «Деякі питання щодо створення у 2019/2020 н. р. безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок», листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 06.09.2019 №64 «Про організацію діяльності фахівців психологічної служби системи освіти районів, міст, ОТГ Вінницької області у 2019-2020 навчальному році», з метою підвищення якості надання соціально-психологічних послуг, узагальнення та пропаганди кращого досвіду роботи психологічних служб Вінниччини,Навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Вінницької області проводиться вивчення досвіду впровадження працівниками психологічної служби відновних практик, а саме: комплекту освітніх програм «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації».

Вивчення досвіду відбуватиметься в дистанційному режимі за допомогою електронних засобів комунікації та в режимі реального часу через інтернет.

Висвітлення досвіду та його презентація практичними психологами і соціальними педагогами, які пройшли відповідне навчання та створили у своїх освітніх закладах служби порозуміння, впроваджують програму гуртка «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації» або програму факультативу «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе» в своїх закладах освіти, передбачає наступні етапи роботи:

практичний психолог / соціальний педагог:

– узагальнює власний досвід та створює електронний варіант його презентації (до 10 слайдів) відповідно до рекомендованих напрямків та критеріїв з одного виду (гурток, факультатив, служба порозуміння, зазначених в таблиці), матеріали подає відділу освіти ,культури, молоді та спорту до 10 квітня 2020 року.

 

 

Аналіз та узагальнення надісланих матеріалів проведуть фахівці Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області та оберуть найкреативніші матеріали.

Представлення досягнень фахівців психологічної служби Вінниччини у напрямку впровадження відновних практик та створення служб порозуміння буде висвітлено на сайті Центру https://vinps.vn.ua/.

 

 

 

 

Начальник відділуосвіти,

культури, молоді та спорту                                                             Т.В.Рузяк 

 

 

 

 

Соколова О.В.

0973779303